Αυτοάμυνα δρόμου

Η αυτοάμυνα δρόμου στην θεωρία, δηλαδή εντός των πυλών ενός γυμναστηρίου, είναι απλή και ευχάριστη. Τόσο ευχάριστη που όλοι περνάμε καλά και με το πέρας του μαθήματος πάμε και για καφέ ή για μπύρες. Γιατί αποτελούμε μία καλή παρέα και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για να βγει κάπως η κάθε τεχνική. Δεν λέω, δυσκολεύει λίγο ο ένας τον άλλον. Όμως δεν θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια του διπλανού μας, να του κλέψουμε το πορτοφόλι, να τον/την βιάσουμε ή να τον/την σκοτώσουμε.

Όμως… ο δρόμος έχει την δική του ιστορία. Και αυτή συνοψίζεται στο ότι αυτός που βρίσκεται απέναντί μας ή πίσω μας σίγουρα θέλει το κακό μας, απλά δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο. Δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί μας σε κανένα επίπεδο και δεν είναι φιλαράκι μας. Είναι ο εχθρός!

Για να προστατευτούμε, δεν χρειαζόμαστε ένα οποιοδήποτε σύστημα, χρειαζόμαστε μαθήματα αυτοάμυνας ικανά να μας βοηθήσουν σε ακραίες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Ξεκινήστε με σεμινάρια αυτοάμυνας για να δείτε ποιά σχολή σας ταιριάζει καλύτερα. Επιλέξτε την πιο ρεαλιστική αυτοάμυνα και όχι αυτή που είναι θεαματική. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να γίνετε knife fighter γιατί απλούστατα απαγορεύεται να κουβαλάτε μαχαίρι. Αν σας πιάσουν θα πάτε στην φυλακή. Μην αφήνετε να σας παραμυθιάζουν.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΔΡΟΜΟΥ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σε σχετικό μας άρθρο έχουμε αναπτύξει τις βασικές τακτικές και τεχνικές αυτοάμυνας, θεωρώντας σαν δεδομένο ότι υπάρχουν 3 βασικά σημεία στο ανθρώπινο σώμα που είναι αδύνατον να γυμναστούν. Αυτές μπορούν να εφαρμοστούν από όλους και αποτελούν ικανές τεχνικές τόσο για αυτοάμυνα δρόμου όσο και για την προστασία μας στο σπίτι και σε άλλους χώρους. Φυσικά, ο κάθε χώρος θέτει δικούς του περιορισμούς. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει να εφαρμόσουμε αυτές τις απλές τεχνικές, ακόμα και αν δεν έχουμε εμπειρία σε πολεμικές τέχνες.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η αυτοάμυνα στο σπίτι έχει πολλά επίπεδα και ξεκινάει με την προστασία της κατοικίας και των ανθρώπων της πολύ πριν συμβεί το κακό. Το σπίτι μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει στόχος, όσο μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Προστατέψτε την κατοικία σας όσο καλύτερα μπορείτε, κάνοντας τις πόρτες και τα παράθυρα δύσκολα να παραβιαστούν. Μην κρατάτε αντικείμενα μεγάλης αξίας μέσα στο σπίτι. Αν ζείτε μόνη ή μόνος, μην το λέτε, αντίθετα να το διαψεύδετε διαρκώς.

Αυτοάμυνα δρόμου, μαθήματα

Μπορεί να μην είναι το ίδιο εύκολο για όλους να λάβουν μαθήματα αυτοάμυνας, είναι όμως απαραίτητο, αν δεν θέλουν να είναι απροστάτευτοι. Με τον ίδιο τρόπο που πρέπει κανείς να λαμβάνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από την παιδική του ηλικία ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του, έτσι πρέπει να λάβει και μαθήματα αυτοάμυνας δρόμου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να προστατεύσει και τους δικούς του ανθρώπους, διδάσκοντάς τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας, προλαμβάνοντας το κακό πολύ πριν αυτό εμφανιστεί.

Σχετικά άρθρα

Τί είναι Ασφάλεια; Ορισμός Ασφάλειας

Τί είναι Ασφάλεια;

Στο ερώτημα «Τί είναι Ασφάλεια» ο καθένας θα δώσει τον δικό του ορισμό. Όλοι, όμως, θα συμφωνήσουν στα πλέον βασικά σημεία του.

Τα 9 είδη της βίας

Τα 9 είδη της βίας

Δείτε πληροφορίες για τα είδη της βίας και πόσα είναι αυτά. Για να κατανοήσουμε περαιτέρω το θέμα της

Τα κίνητρα της βίας

Τα κίνητρα της βίας

Στις περισσότερες από τις τέσσερεις δεκαετίες που μελετάμε το θέμα της βίας έχουμε βρει ότι ο εκάστοτε δράστης