Βασικές τακτικές και τεχνικές αυτοάμυνας

Οι βασικές τακτικές και τεχνικές αυτοάμυνας είναι λίγες και απλές, εύκολες να τις κατανοήσει ο καθένας από εμάς. Για να γίνουν όμως σωστά, θα πρέπει να αφιερώσουμε κάποιο χρόνο σε μαθήματα ρεαλιστικής αυτοάμυνας, ώστε να μπορέσουμε, αν χρειαστεί, να τις εκτελέσουμε με ακρίβεια, χωρίς να κινδυνεύσουμε.

Βασική αρχή της σωστής αυτοάμυνας είναι πάντα η σωστή βάση. Αυτή θα μας δώσει ισορροπία, την δυνατότητα να εκτελέσουμε τις τεχνικές μας άρτια και θα μας κρατήσει μακριά από το έδαφος, στην περίπτωση που ο δράστης αποπειραθεί να μας ρίξει κάτω. Γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούμε στο έδαφος! Η θέση μας εκεί δυσκολεύει σημαντικά.

Όλη μας η στάση πρέπει να είναι μαχητική. Στόχος μας είναι να αποθαρρύνουμε τον δράστη ώστε να κάνει πίσω και να το μετανιώσει που μας επέλεξε ως θύμα. Να του δείξουμε, δηλαδή, ότι είμαστε έτοιμοι για μάχη. Οι περισσότεροι δράστες είναι θρασύδειλοι και ικανοί να τα βάλουν μόνο με εύκολα θύματα. Αυτό και μόνο θα τους κάνει να το ξανασκεφτούν. Παράλληλα, υψώνουμε την φωνή για να προσκαλέσουμε μάρτυρες ή/και βοήθεια.

Στόχος μας είναι μόνο ένας: Η ΔΙΑΦΥΓΗ. Σε όλη την διάρκεια του διαπληκτισμού, όπου και αν οδηγήσει αυτός, ΠΑΝΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι:

όσο γυμνασμένος και αν είναι ο αντίπαλος, ποτέ δεν μπορεί να γυμνάσει τα μάτια, τον λαιμό και τα γεννητικά όργανα.

Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι μας γιατί αυτά θα είναι πάντοτε τα ευάλωτα σημεία του. Πολλοί προσθέτουν την μύτη και τα αυτιά. Να τονίσουμε ότι άνθρωποι που έχουν προηγούμενη εμπειρία στην βία, δεν πτοούνται από αυτά.

Οδηγίες πάνω στις βασικές τακτικές και τεχνικές αυτοάμυνας

Δεν χτυπάμε ποτέ με το μέτωπο της γροθιάς. Αυτό το κάνουν οι επαγγελματίες μποξέρ μόνο όταν φορούν γάντια! Χτυπάμε μόνο με την βάση της γροθιάς και την βάση της παλάμης ώστε να μην σπάσουμε τις λεπτές αρθρώσεις στα δάκτυλά μας. Χτυπάμε, επίσης, με τον αγκώνα, με το γόνατο και με το πάνω μέρος του ποδιού (κυρίως τα γεννητικά όργανα). Χρησιμοποιούμε όλη την ορμή και το βάρος του σώματος για μέγιστο αποτέλεσμα και για διατήρηση καλής βάσης και ισορροπίας.

Είναι, επίσης, σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν βρούμε δίοδο διαφυγής, πρέπει να φύγουμε άμεσα. Όταν ο αντίπαλος πέσει κάτω και δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνεχίσει την διαμάχη, πρέπει να σταματήσουμε και πάλι πρέπει να φύγουμε άμεσα. Αν δεν κάνουμε αυτά τα δύο, ο νόμος θα θεωρήσει ότι εμείς είμαστε οι δράστες. Αρκεί ένας μάρτυρας ή μία κάμερα για να το πιστοποιήσει αυτό. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αρχικοί δράστες στράφηκαν δικαστικά εναντίων του θύματός τους για υπερβάλλοντα ζήλο και κέρδισαν την δίκη πανηγυρικά!

Σχετικά άρθρα

Σπρέι Πιπεριού

Για τον πολίτη, το πλεονέκτημα ενός μικρού μεγέθους δοχείου σπρέι πιπεριού είναι κυρίως η δυνατότητα να το μεταφέρει σε μια τσέπη. Το πρόβλημα με αυτό…; Είναι παράνομο!

5 Tips Αυτοάμυνας

5 Tips Αυτοάμυνας

Tip 1: Καλλιεργώντας καλές συνήθεις ασφάλειας, άρα και ΠΡΟΛΗΨΗΣ, πολύ σπάνια φθάνουμε στην ανάγκη να ασκήσουμε ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, δηλαδή

Προστατευτικά Αυτοάμυνας

Εξοπλισμός Αυτοάμυνας

Είναι απαραίτητο να φέρει κανείς προστατευτικά όταν κάνει μαθήματα αυτοάμυνας; Και αν ναι, γιατί; Αυτό που πρέπει να