Μαθήματα αυτοάμυνας

Τα μαθήματα αυτοάμυνας είναι το πρώτο και το πλέον απαραίτητο βήμα για την ασφάλεια του πολίτη, ιδιαίτερα στην εποχή μας και σε πυκνοκατοικημένη αστική ζώνη. Όμως, στην σκέψη των περισσότερων, η λέξη αυτοάμυνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πολεμικές τέχνες. Αυτό οφείλεται σε μία διαρκή και λανθασμένη προώθηση αθλητικών συστημάτων ως συστήματα προστασίας του πολίτη. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη τάση η οποία στις μέρες μας, ευτυχώς, τείνει να καταργηθεί.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με τις πολεμικές τέχνες που απαιτούν μία συνεχή παρουσία τουλάχιστον 15-20 ετών για την εκμάθησή τους, η αυτοάμυνα απαιτεί εξαιρετικά λιγότερο χρόνο. Κάνοντας μαθήματα αυτοάμυνας για λίγους μόνο μήνες, θα δείτε άμεσα την διαφορά. Σε 1 χρόνο, σε μία καλή σχολή με σοβαρό και αξιόπιστο εκπαιδευτή, θα μπορείτε να επιφέρετε ζημιά σε κάποιον που θέλει να σας κάνει κακό.

Αυτό που είναι όμως το πιο σημαντικό και αυτό που τελικά ξεχωρίζει την καλή σχολή από όλες τις άλλες είναι η έμφαση που δίνει στην αυτοπροστασία, κάτι στο οποίο πρέπει ο κάθε πολίτης να εστιάσει.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΑΘΗΝΑ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν αρκετά χιλιόμετρα 2 με 3 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να πάνε στην σχολή που έχουν επιλέξει. Μαθήματα αυτοάμυνας στην Αθήνα γίνονται σε σχεδόν όλες τις περιοχές και μάλιστα κάποιες σχολές έχουν εύκολη πρόσβαση μέσω αστικής συγκοινωνίας (Μετρό κυρίως), αφού η στάθμευση, ειδικά στο κέντρο, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Μαθήματα αυτοάμυνας – Τιμές

Οι τιμές για μαθήματα αυτοάμυνας διαφέρουν ανάλογα με την σχολή, με τις ώρες διδασκαλίας και την περιοχή. Θα συναντήσουμε, λοιπόν, αρκετές διακυμάνσεις σε τιμές για μαθήματα αυτοάμυνας, ξεκινώντας από φθηνές και πολύ προσιτές μέχρι και αρκετά ακριβές, κυρίως σε ακριβά γυμναστήρια που φιλοξενούν παράλληλα και τέτοιου είδους μαθήματα.

Πολλές σχολές αυτοάμυνας, έχοντας σαν στόχο τους να γνωρίσει και να αγαπήσει ο κόσμος τον συγκεκριμένο χώρο, παραδίδουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ για κάποιο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε τον χώρο της αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας και να δείτε τις δυνάμεις σας, έχοντας κοντά σας έναν ειδικό που θα σας εξηγήσει τι πρέπει να κάνετε με βάση τις δικές σας δυνατότητες ώστε να είσαστε πραγματικά ασφαλής. Μην την χάσετε. Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας στην Αθήνα γίνονται κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, όμως πραγματοποιούνται συχνότερα τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι γυναίκες, τα μεγάλα θύματα της βίας, έχουν την μικρότερη συμμετοχή στα μαθήματα αυτοάμυνας, όσο παράλογο και αν φαίνεται αυτό. Που οφείλεται; Στην παραπληροφόρηση. Οι περισσότερες πιστεύουν:

  1. ότι πρέπει να αφιερώσουν πολλά χρόνια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν έστω και στον παραμικρό κίνδυνο και
  2. ότι η όλη διαδικασία είναι ιδιαιτέρως επώδυνη.

Και τα δύο απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι ο σωματότυπος της μέσης γυναίκας είναι πολύ μικρότερος από του μέσου άντρα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την σημαντική διαφορά στην μεταξύ τους μυϊκή δύναμη. Αυτό καθιστά την θέση της γυναίκας σε μία διαμάχη πολύ δύσκολη. Όμως …

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.

Η σωστή διαδικασία της αυτοάμυνας εμπεριέχει, σε πρώτη φάση, τακτικές αυτοπροστασίας. Τί είναι αυτές; Είναι μέθοδοι που θα βοηθήσουν όλες τις γυναίκες να γνωρίσουν τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά τους σημεία. Θα μάθουν με ποιούς τρόπους θα αποφεύγουν τον κίνδυνο. Κάποιες φορές, όμως, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Τότε, οι τακτικές αυτοάμυνας στοχεύουν στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου ώστε να τον καταστήσουν ανίκανο να κάνει κακό.

Στόχος της κάθε γυναίκας είναι να παραμείνει αλώβητη και να αποφασίσει ότι δεν θα γίνει θύμα.

Σχετικά άρθρα

Δεν μαθαίνεις αυτοάμυνα από viral βίντεο

Όσοι απίθανο και να ακούγεται, οι επιθέσεις σε γυναίκες είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα. Και μάλιστα, κυρίως σε ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Συχνά, κανείς δεν γνωρίζει τι λαμβάνει μέρος πίσω από κλειστές πόρτες, ειδικά όταν όλα είναι φαινομενικά «μέλι-γάλα».

Αυτοάμυνα και βίντεο, όλη η αλήθεια

Αυτοάμυνα και βίντεο, όλη η αλήθεια

Αυτοάμυνα και βίντεο. Αρκεί να πληκτρολογήσετε «αυτοαμυνα βιντεο» θα βρείτε πολλά! Όμως, ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όσα ΛΕΓΟΝΤΑΙ ή ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΙ;