Σεμινάρια Αυτοάμυνας

Τα Σεμινάρια είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να κάνει μια πρώτη γνωριμία ή και δοκιμή κάποιας ιδιαίτερης προσέγγισης αυτοάμυνας που διδάσκεται σε αυτό. Αποτελούν συνήθως ένδειξη της φιλοσοφίας της εκάστοτε οργάνωσης ή σχολής στο ευρύτερο θέμα.

Ανοιχτά Σεμινάρια

Στα ανοιχτά σεμινάρια όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εξειδικευμένα για άνδρες ή γυναίκες, αν και συνήθως ο όρος υπονοεί χωρίς να το δηλώνει ότι πρόκειται για σεμινάρια ενηλίκων.

Ουσιαστικά, οι ηλικίες στις οποίες διδάσκεται η αυτοάμυνα ποικίλουν, ανάλογα την προσέγγιση στο θέμα. Ανάλογα διαφοροποιείται και η μέθοδος. Αλλιώς πρέπει να διδάσκονται παιδιά, αλλιώς οι έφηβοι και αλλιώς οι ενήλικες. Κοινό στοιχείο σε όλα όμως πρέπει να είναι οι αρχές της αυτοάμυνας και αυτές καλούνται να καλύψουν τα ανοικτά σεμινάρια.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΘΗΝΑ

Οι γυναίκες αποτελούν συχνά  θύματα της βίας. Τα ποσοστά βίας εναντίων τους αυξάνονται ανάλογα με την πληθυσμιακή συγκέντρωση.  Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν σεμινάρια αυτοάμυνας για γυναίκες ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΙΜΕΣ

Οι τιμές για σεμινάρια αυτοάμυνας ποικίλουν μεταξύ συλλόγων και  σχολών που διδάσκουν αυτοάμυνα. Αυτό εξαρτάται συνήθως από την διάρκεια (κάποια διαρκούν λίγες ώρες ενώ κάποια άλλα μπορεί να διαρκέσουν και μήνες), την περιοχή και τον εκπαιδευτή ή τους εκπαιδευτές.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

Αναζητώντας «δωρεαν σεμιναρια αυτοαμυνας αθηνα» στο διαδίκτυο, θα βρείτε κοινωνικές προσφορές συλλόγων και σχολών αυτοάμυνας που γίνονται κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς το είδος, τον τρόπο διεξαγωγής του και το κλίμα του χώρου στον οποίο διδάσκεται.

Δωρεάν σεμινάρια αυτοάμυνας διεξάγονται όλο τον χρόνο. Δεν πρέπει σε καμία όμως περίπτωση να τα συγχέουμε με τα μαθήματα αυτοάμυνας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά να καλύψουν όλο το εύρος του θέματος της αυτοάμυνας. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αρκετά περισσότερο χρόνο και κόπο. Τα σεμινάρια, ειδικά τα ταχύρυθμα, θα μας δώσουν μόνο μια γενική ιδέα περί του θέματος. Αναλογίζεται κανείς έτσι σε τί ακριβώς ουσιαστικά χρησιμεύουν. Μας βοηθούν να αντιληφθούμε τις πραγματικές διαστάσεις της βίας, να διαπιστώσουμε τις δυνάμεις μας αλλά και να κάνουμε μία γρήγορη εκτίμηση αν η συγκεκριμένη σχολή αυτοάμυνας είναι αυτή που μας ταιριάζει.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όπως σε κάθε μεγάλη πόλη, έτσι και στην Θεσσαλονίκη, σεμινάρια αυτοάμυνας πραγματοποιούνται σε διάφορες σχολές και συλλόγους σε πολλές περιοχές της πόλης. Η εισροή ξένων στοιχείων στην ελληνική επικράτεια δεν έχει αφήσει αδιάφορους τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας. Βιώνουν την αστική βία εξίσου έντονα με τους κατοίκους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όπως σε κάθε μεγάλη πόλη, έτσι και στην Θεσσαλονίκη, οι γυναίκες αποτελούν τα μεγαλύτερα  θύματα της βίας. Στατιστικά, τα ποσοστά βίας εναντίων των γυναικών αυξάνονται ανάλογα με την πληθυσμιακή συγκέντρωση και αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τις μεγάλες πόλεις.  Είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν σεμινάρια αυτοάμυνας για γυναίκες σε μεγάλα αστικά κέντρα ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Θα βρείτε επίσης σεμινάρια αυτοάμυνας που διεξάγονται δωρεάν κυρίως για διαφημιστικούς λόγους. Μην τα χάσετε. Ψάξτε στο διαδίκτυο για: «δωρεαν σεμιναρια αυτοαμυνας θεσσαλονικη» και δείτε τί θα σας εμφανίσει. Ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσετε κάποια χρήματα, αξίζει να το κάνετε, πρόκειται για την ασφάλειά σας.

ΣΧΟΛΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΑΘΗΝΑ

Κάθε τύπου συστήματα  διαφημίζουν αυτοάμυνα διδάσκοντας διάφορες φιλοσοφίες και προσεγγίσεις. Οι Σχολές αυτοάμυνας στη Αθήνα όπως και οι διάφοροι σύλλογοι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες λόγο της συγκέντρωσης του κόσμου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ιδιαίτερη σημασία και προσοχή να δίνεται σε χώρους που διαφημίζουν Εκπαίδευση Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας. Ενώ πολλοί διαφημίζουν ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία, Αυτοπροστασία και Αυτοάμυνα, καλό είναι να μην συγχύζονται  με την τέχνη ή την άθληση.

Σεμινάρια Αυτοάμυνας: Self Defense

Σεμινάρια Αυτοάμυνας : Self-defense (Αγγλιστί) δεν διαφέρουν πολύ από σεμινάρια μαχητικής άθλησης ή πολεμικής τέχνης κυρίως από τεχνικής άποψης μιας και οι ίδιες οι τεχνικές έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Εκεί που διαφέρουν σημαντικά είναι στην ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους.

Σεμινάρια Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας

Σεμινάρια Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας διαφέρουν πολύ από σεμινάρια μαχητικής άθλησης ή πολεμικής τέχνης κυρίως στην φιλοσοφία, προσέγγιση και εφαρμογή τους. Εκεί που δεν διαφέρουν σημαντικά είναι από τεχνικής άποψης μιας και οι ίδιες οι τεχνικές έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.

Σε πόσο χρόνο μπορώ να μάθω αυτοάμυνα;

Εξαρτάται από το τί ακριβώς θέλει να πετύχει κανείς, πόσο χρόνο διαθέτει και πόσο αποφασισμένος είναι. Μιλώντας πάντα με 2 ή 3 μαθήματα την εβδομάδα, ο μέσος όρος για να μάθει κανείς π.χ. μια σύνθετη πολεμική τέχνη, είναι μεταξύ 5-8 χρόνια. Ενώ η απλούστερη προσέγγιση της αυτοάμυνας χρειάζεται συνήθως 1-2 χρόνια.

Ρεαλιστικά σεμινάρια αυτοάμυνας

Λέξη κλειδί για αυτοάμυνα είναι η λέξη «ρεαλισμός».  Επειδή η αυτοάμυνα δεν είναι τέχνη ή άθληση αλλά φιλοσοφία και προσέγγιση χειρισμού της βίας στον «δρόμο», πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι και ρεαλιστική. Συνήθως, αυτό πετυχαίνεται με ρεαλιστικούς Ρόλους, Εξομοιώσεις και Σενάρια βίας όπου οι παρτενέρ εναλλάσσουν ρόλους πετυχαίνοντας έτσι τον ρεαλισμό του δρόμου και καλύτερα αποτελέσματα αποφυγής ή συμπλοκής.

Σχετικά άρθρα