Αυτοάμυνα και προσωπική ασφάλεια

Η προσωπική ασφάλεια επιτυγχάνεται με μια σειρά από καθημερινά βήματα (τακτικές και πρακτικές) που σε σχετικά μικρό βάθος χρόνου μας γίνονται βίωμα. Αυτοάμυνα είναι αυτό που καλείσαι να πράξεις όταν όλα τα άλλα που έπρεπε να έχουν προηγηθεί είτε δεν έγιναν είτε έχουν αποτύχει. Ποιά είναι αυτά τα άλλα; Είναι οι διαδικασίες της πρόληψης. Αυτό που ονομάζουμε αυτοπροστασία.

Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο το γεγονός ότι τα διάφορα είδη που στηρίζουν ότι διδάσκουν αυτοάμυνα (πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα) ασχολούνται ΜΟΝΟ με το 5% του όγκου του θέματος, αυτό της βίας. Στη πραγματικότητα, υπάρχει ένα τεράστιο 80% που ΔΕΝ καλύπτουν που έχει να κάνει με το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ να ΜΗ φθάσει κανείς εκεί και ένα 15% το όποιο έχει να κάνει με τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ του ΤΙ έκανες, ΠΩΣ το έκανες, ΠΟΣΟ έκανες και ΓΙΑΤΙ το έκανες. Τέτοιου είδους ελλείψεις είναι που ενδέχεται να οδηγήσουν τον κόσμο στο νοσοκομείο, στην φυλακή ή στο νεκροτομείο. Γιατί νομίζει ότι είναι προετοιμασμένος ενώ στην ουσία δεν είναι.

«Έσο έτοιμος!»

Tο ρητό του προσκοπικού κινήματος αρμόζει ιδιαίτερα σε θέματα αυτοάμυνας και μάλιστα, σε σχεδόν οτιδήποτε στη ζωή, αν θέλει να μην βρεθεί εκτεθειμένος.

Η προσωπική ασφάλεια σε ρεαλιστικό επίπεδο

Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται για την προσωπική ασφάλεια, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την σκέφτονται μέχρι να βρεθούν στην ανάγκη. Κάτι παρόμοιο με την ασφάλεια υγείας, αυτοκινήτου κτλ.

Σε μια σειρά από κείμενα σε αυτόν τον ιστότοπο, σας παρέχουμε δωρεάν πλούσιες πληροφορίες για ακριβώς Ο,ΤΙ χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας από την χαζομάρα που δέρνει τον κάθε εγωιστή, μέχρι και το εγκληματικό στοιχείο της κοινωνίας (άλλη κατηγορία εγωιστή). Δεν πρόκειται να σας δώσουμε ποτέ πληροφορία που δεν έχει ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ και ΕΓΚΡΙΘΕΙ από ανθρώπους που τις έχουν ζήσει και δοκιμάσει αλλά, ούτε θα υποστηρίξουμε ότι μπορούμε να λύσουμε το κάθε πρόβλημα της προσωπικής ασφάλειας στο 100%. Αυτό είναι ανέφικτο.

Θα μάθετε ΤΙ κάνει το έγκλημα και τη βία να λειτουργεί, ΠΩΣ αναπτύσσονται οι καταστάσεις βίας, ΠΟΥ μπορούν να λάβουν μέρος, ΠΟΤΕ εκδηλώνονται και ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν. Και όλα αυτά διότι υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τη βία που προκαλούνται κυρίως από λανθασμένες αντιλήψεις και γνώμες και τα κινηματογραφικά έργα που βλέπουμε. Αυτές οι παρερμηνείες που αναμειγνύονται με άλλους παράγοντες συχνά οδηγούν, κατά τα άλλα συνήθως έξυπνους ανθρώπους, να κάνουν απερίσκεπτα και επικίνδυνα πράγματα!

Η σωστή εκπαίδευση αυτοάμυνας είναι το Α και το Ω στην επίτευξη της προσωπικής ασφάλειας για τον καθένα μας. Είναι κάτι που ο πολίτης (άνδρας, γυναίκα αλλά και έφηβος) πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγάλη σοβαρότητα, δεδομένων των περιστατικών που συμβαίνουν ήδη στην χώρα μας και του ρυθμού ανάπτυξής τους.

Σχετικά άρθρα

Τί είναι Ασφάλεια; Ορισμός Ασφάλειας

Τί είναι Ασφάλεια;

Στο ερώτημα «Τί είναι Ασφάλεια» ο καθένας θα δώσει τον δικό του ορισμό. Όλοι, όμως, θα συμφωνήσουν στα πλέον βασικά σημεία του.

Τα 9 είδη της βίας

Τα 9 είδη της βίας

Δείτε πληροφορίες για τα είδη της βίας και πόσα είναι αυτά. Για να κατανοήσουμε περαιτέρω το θέμα της

Τα κίνητρα της βίας

Τα κίνητρα της βίας

Στις περισσότερες από τις τέσσερεις δεκαετίες που μελετάμε το θέμα της βίας έχουμε βρει ότι ο εκάστοτε δράστης