Ο ρόλος της φυσικής κατάστασης στην επιβίωση

Η καλή φυσική κατάσταση θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε.

Φανταστείτε ένα στρατιωτικό σώμα που αποτελείται μόνο από εξαιρετικά αγύμναστους άνδρες: Άνδρες που δεν μπορούσαν να κάνουν pushups, να τρέξουν ή να ανέβουν σκάλες χωρίς να λαχανιάσουν. Τι γίνεται αν δεν αντέχει κανείς τους να τρέξει 100 ή 200 μέτρα ή να σηκώσει κάτι βαρύ; Τί περιμένουμε από αυτούς αν τρέφονται μόνο με φαγητό από fast food; Δεν ακούγεται κάπως παράλογο;

Αυτοί είναι άνδρες που πρέπει να είναι ισχυροί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Πρέπει να είναι σε θέση να υπομείνουν κακουχίες και να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό που είναι εκπαιδευμένος, θανατηφόρος και αποφασισμένος. Μια τέτοια στρατιωτική δύναμη δεν θα επιζούσε ούτε καν της πρώτης συνάντησης. Το ίδιο ισχύει και για όλους εμάς.

Εάν μελετούμε την αυτοάμυνα για οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, τότε πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι να την χρησιμοποιήσουμε. Στην περίπτωση αυτή πρέπει εμείς να είμαστε γυμνασμένοι. Είναι τόσο απλό. Πρέπει να καταναλώνουμε τα σωστά τρόφιμα για να χτίσουμε και να τροφοδοτήσουμε το κατάλληλο σώμα. Πρέπει να ασκηθούμε για να είμαστε πιο δυνατοί, να έχουμε περισσότερη αντοχή και να ανακάμψουμε από ενδεχόμενο τραυματισμό.

Στην πραγματικότητα, δεν αγωνιζόμαστε απλώς τον κακό, αλλά καταπολεμούμε τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον καρκίνο και έναν μακρύ κατάλογο άλλων συνθηκών που είναι αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής που δεν επικεντρώνεται στην υγεία και την φυσική κατάσταση. Για να είμαστε αποτελεσματικοί με την αυτοάμυνα και για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, πρέπει να συμπεριλάβουμε την καλή φυσική κατάσταση στην εκπαίδευση μας.

Οι τεχνικές σας δίνουν ένα πλεονέκτημα, αλλά οι τεχνικές εξακολουθούν να βασίζονται κυρίως στις φυσικές σας ικανότητες. Με άλλα λόγια, η τεχνική από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παράγουμε δύναμη και ταχύτητα για να νικήσουμε έναν εισβολέα. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντέξουμε τις απαιτήσεις της εκπαίδευσης και να εφαρμόσουμε τις τεχνικές μας με πλήρη ταχύτητα. Χρειαζόμαστε την αντοχή για να πολεμήσουμε όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς επιτιθέμενους. Τουλάχιστον, πρέπει να είμαστε σε θέση να τρέξουμε γρήγορα, αλλά ίσως χρειαστεί να μπορέσουμε να πολεμήσουμε και να τρέξουμε γρήγορα, και όλα αυτά στο ίδιο περιστατικό.

Η ικανότητά σας να εκτελείτε αυτοάμυνα εξαρτάται από την φυσική σας κατάσταση.

Να είσαι πάντα fit

Σχετικά άρθρα