Πόσο ασφαλής είναι η βόλτα στο πάρκο;

Μία απλή βόλτα στο πάρκο ή στο κοντινότερο δάσος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μία δυσάρεστη ή άκρως επικίνδυνη εμπειρία αν δεν λάβουμε κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης. Ποιά είναι αυτά;

Επιλέγουμε να πάμε με την κατάλληλη παρέα
Είναι πολύ πιο ασφαλές να μην είμαστε μόνοι. Αυτό ισχύει για άνδρες και γυναίκες. Δυστυχώς, ούτε τα ζευγάρια είναι ασφαλή όταν η επιλεγμένη περιοχή είναι ερημική. Το ασφαλέστερο, λοιπόν, είναι να επιλέξουμε μεγάλη παρέα. Αν αυτό είναι αδύνατον, τότε …

Επιλέγουμε πολυσύχναστη περιοχή (πάρκο ή δάσος)
Δεν θα είναι εύκολο για κάποιον να μας απομονώσει από το πλήθος ώστε να μας κάνει κακό, αρκεί εμείς να μην επιδιώξουμε να απομακρυνθούμε.

Δεν κουβαλάμε τσάντες
Αφήνουμε τα πράγματά μας στο αυτοκίνητο (και μάλιστα καλυμμένα) και βάζουμε τα απολύτως απαραίτητα στις τσέπες μας ώστε να μην δίνουμε στόχο.

Παρατηρούμε το περιβάλλον μας
Μπορεί η βόλτα να είναι αφορμή για χαλάρωση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαζεύουμε όλη την ώρα και να αφηνόμαστε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρατηρούμε τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν κινδύνους. Οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι δεν σημαίνει ότι θα προέρχονται απαραίτητα από ανθρώπους, μπορεί να προέλθουν ακόμα και από ζώα.

Φέρουμε κατάλληλα ρούχα και εξοπλισμό
Αν έχουμε επιλέξει ένα οποιοδήποτε πάρκο, το αθλητικό ντύσιμο είναι υπέρ αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες μας και να προστατεύσει τους αστραγάλους και τα γόνατα από τις ανομοιομορφίες του εδάφους. Η βόλτα στο δάσος είναι πιο απαιτητική. Θα χρειαστούμε ειδικά αρβυλάκια, αν δεν θέλουμε να υποστούμε άσκοπους τραυματισμούς.

Δεν καλύπτουμε τα αυτιά μας με ακουστικά
Η σχετικά πρόσφατη αυτή μόδα μας στερεί μία από τις βασικές αισθήσεις, την ακοή, που σε ξένο περιβάλλον μας προειδοποιεί για ενδεχόμενο κίνδυνο. Μπορούμε να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική όταν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο ή στο σπίτι μας.

Με την κατάλληλη πρόληψη μπορούμε, όχι μόνο να είμαστε σε φόρμα αλλά να είμαστε και ασφαλείς.

Βόλτα στο πάρκο και ασφάλεια

Σχετικά άρθρα