8 ασκήσεις κατάλληλες για αυτοάμυνα

Για να κατασταλάξουμε στο τί ακριβώς χρειάζεται κάποιος όταν καλείται να αμυνθεί, ρωτήσαμε πρώτα τους ειδικούς του είδους. Εκτός, λοιπόν, από τις λίγες και καλές τεχνικές αυτοάμυνας, η ετυμηγορία ήταν ομόφωνη: ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΟΧΗ. Ας δούμε, λοιπόν, ποιές είναι οι ασκήσεις που θα μας δώσουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ασκήσεις κατάλληλες για αυτοάμυναΣχοινάκι: Αυτό που ξεκινάει σαν παιχνίδι από την παιδική μας ηλικία είναι τελικά ίσως η πλέον κορυφαία καρδιαγγειακή άσκηση fitness όλων των εποχών, ιδανική για μέγιστη καύση λίπους. Θα κάνει την καρδιά σου να χτυπάει στο μέγιστο και γι αυτό χρειάζεται προσοχή. Μην το παρακάνεις αν είσαι αγύμναστος. Ξεκίνα σταδιακά και για όσο αντέχεις.

Σάκος: Η πλέον ενδεδειγμένη άσκηση αυτοάμυνας που δυναμώνει όλο το σώμα και ταυτόχρονα σε μαθαίνει πώς να επιφέρεις σωστά χτυπήματα στον αντίπαλο. Ο σάκος, πάντα υπό την σωστή καθοδήγηση, θα σε βοηθήσει να μάθεις σωστά χτυπήματα με το χέρι, την γροθιά, τον αγκώνα, το γόνατο και το πόδι.

Pushups: Ιδανικά για εκγύμναση των άνω άκρων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κάνει κανείς pushups, ανάλογα με το πόσο γυμνασμένος είναι και να προχωρήσει σταδιακά στους πιο δύσκολους και κλασσικούς τρόπους όταν θα έχει πλέον την δύναμη και την τεχνική κατάρτιση.

Ιμάντες: Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι με 2 ιμάντες θα μπορούσε να κάνει τόσες ασκήσεις! Και όμως, οι συνδυασμοί ουσιαστικά δεν έχουν τέλος. Με αυτόν τον εξοπλισμό μπορεί κανείς να γυμνάσει όλο του το σώμα. Κυκλοφορούν από πολλές εταιρείες και οι τιμές τους ξεκινούν από τα 25 ευρώ. Συνοδεύονται από CD με ασκήσεις, αν και μπορεί να βρει κανείς πληθώρα ασκήσεων στο διαδίκτυο με απλή αναζήτηση.

Βάρη: Για επιπλέον αύξηση της μυϊκής μάζας, τα βάρη είναι η πιο γνωστή μέθοδος. Ο συνδυασμός διάρκειας και επαναλήψεων της άσκησης μπορεί να κάνει θαύματα. Από μόνα τους όμως τα βάρη δεν προσθέτουν αντοχή και εκρηκτικότητα αλλά πρέπει να γίνονται μαζί με άλλες ασκήσεις.

Kettlebells: Χρησιμοποιήθηκαν από τον Ρώσικο στρατό για την ενδυνάμωση των στρατιωτών του γιατί παρέχουν τεράστιο φάσμα ασκήσεων λόγω του σχήματός τους.

Jump Squats: Βαθιά καθίσματα με άλματα που συνδυάζονται με άλλες ασκήσεις και προκύπτουν διάφορες ποικιλίες με εκπληκτικά αποτελέσματα για την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς. Πολύ γρήγορη καύση λίπους, χτίσιμο μυϊκής μάζας, επίτευξη καλής ισορροπίας και μεγαλύτερης αντοχής.

Σκάλα: Η σχετικά νέα αυτή μόδα είναι άσκηση στρατιωτικού τύπου και έχει κατακτήσει όλα τα μοντέρνα γυμναστήρια του πλανήτη. Γυμνάζει εξ ίσου χέρια και πόδια και χαρίζει εκρηκτικότητα και μεγάλη αντοχή.

Ασκήσεις κατάλληλες για αυτοάμυνα

Σχετικά άρθρα