Είμαι γυναίκα, όχι θύμα!

Σχεδόν όλες οι γυναίκες του κόσμου έχουν να διηγηθούν από ένα περιστατικό παρενόχλησης ή βίας. Δεν έχει σημασία από ποιά χώρα προέρχονται, από ποιό οικονομικό ή πολιτισμικό υπόβαθρο, το γεγονός αυτό παραμένει να μας θυμίζει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ακόμα η κάθε γυναίκα. Οι στατιστικές της εκάστοτε αστυνομίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση.

Η συμπεριφορά αυτή καταπατά τα βασικά δικαιώματα του γυναικείου φύλου και του στερεί ελευθερίες συνταγματικά κατοχυρωμένες. Γιατί μπορεί μεν να έχει η κάθε γυναίκα το δικαίωμα να εκφράζεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλά πόσες είναι αυτές που τολμούν, αψηφώντας τις συνέπειες; Οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει τρόπος να αμυνθούν, να μπορέσουν να κάνουν αυτά που θέλουν ελεύθερα χωρίς να φοβούνται, λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και μαθαίνοντας πώς να προστατεύονται. Δεν έχουν λάβει ποτέ τους κάποια ενημέρωση για το θέμα αυτό. Δεν έχουν προετοιμαστεί ούτε από την οικογένειά τους, ούτε από το σχολείο τους, ούτε από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Αντίθετα, ο ρόλος τους παραμένει ίδιος εδώ και αιώνες, αυτός της παθητικής γυναίκας που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υπομένει, δηλαδή Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.

Δεν είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Στο site αυτό θα δείξουμε σε όλους τους ανθρώπους αλλά κυρίως στις γυναίκες τις κατάλληλες μεθόδους που θα τις κάνουν δυνατές στο σώμα και στο πνεύμα ώστε ο θύτης να μην τις δει ποτέ ως ανυπεράσπιστα θύματα. Και αν κάνει το λάθος αυτό, να το μετανιώσει πριν καν καταλάβει τί έγινε. Είναι απόλυτη πεποίθησή μας ότι μια γυναίκα, όσο μικρόσωμη και αγύμναστη και αν είναι, μπορεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει υπολογίσιμη και μάχιμη σε σώμα και πνεύμα και να υπερασπιστεί τον εαυτό της και την οικογένειά της. Άλλωστε, αυτό έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές. Οι γυναίκες διαθέτουν ισχυρότατο πνεύμα αυτοσυντήρησης και μπορούν, όταν χρειαστεί, να γίνουν αδίστακτες. Ο τρόπος ζωής που έχουν επιλέξει το έχει αποκοιμίσει.

Η εκμάθηση σωστής αυτοάμυνας καλείται να ξυπνήσει αυτά τα ένστικτα αυτοσυντήρησης, ώστε ο κάθε άνθρωπος να μην κυκλοφορεί πλέον ανέμελα στον δρόμο, να μην μιλάει, κινείται και συμπεριφέρεται σαν θύμα. Κάθε του πράξη, κάθε του λόγος, κάθε του κίνηση θα δηλώνει αυτοπεποίθηση και θα λέει «Όχι σε εμένα, εγώ δεν είμαι θύμα!». Αυτή την στάση ζωής την έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη οι γυναίκες. Και πρέπει να το δουν πριν είναι αργά. Τα ανερχόμενα ποσοστά της βίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για καθυστέρηση. Η βία έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα της Ελλάδας για τα καλά και τα δελτία ειδήσεων ανακοινώνουν ένα ελάχιστο μέρος της αλήθειας.

Η ασφάλεια του πολίτη είναι τελικά στα δικά του χέρια και μόνο. Πρέπει όμως να το αντιληφθεί και ο ίδιος πριν γίνει θύμα.

Σχετικά άρθρα