Άρθρα και πληροφορίες για

Αυθεντική Αυτοάμυνα

Η αυθεντική αυτοάμυνα δεν αφορά μόνο την κατάκτηση φυσικών τεχνικών. Είναι μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει επίγνωση, ψυχολογική ετοιμότητα και πρακτικές δεξιότητες.

περισσότερα »

Άνδρες και ο Φόβος της Βίας

Η σωστή εκπαίδευση αυτοάμυνας οξύνει τα ένστικτα για γρήγορη λήψη αποφάσεων σε απρόβλεπτες καταστάσεις, ενισχύοντας αποτελεσματικά την ικανότητα ερμηνείας και αντίδρασης σε ξαφνικούς κινδύνους.

περισσότερα »

Η κυριαρχία της εξαπάτησης για την αυτοάμυνα

Στην αυτοάμυνα, η εξαπάτηση δεν εμφανίζεται απλώς ως τακτική αλλά ως μια βαθιά ενσάρκωση στρατηγικής, εξυπνάδας και ψυχολογικής διορατικότητας. Η στρατηγική ανάπτυξη της εξαπάτησης μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας σε μια κατάσταση αυτοάμυνας.

περισσότερα »

Ο ολιστικός ασκούμενος της αυτοάμυνας

Η προπόνηση με βάση τον αθλητισμό θα αποτύχει να καλύψει τη χρήση αυτοσχέδιων όπλων και στρατηγικών για την αντιμετώπιση ενόπλων επιτιθέμενων, αφήνοντας τους ανθρώπους ανεπαρκώς προετοιμασμένους για πραγματοκές συμπλοκές του δρόμου

περισσότερα »

Τι κάνουν κρυφά τα παιδιά σας;

Στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, το ζήτημα της νεανικής παραβατικότητας αναδεικνύεται ως κρίσιμο πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο το μέλλον της νεολαίας μας αλλά τον ιστό της κοινοτικής μας ύπαρξης.

περισσότερα »

Η Κατανόηση της Αυτοάμυνας

Η αυτοάμυνα δεν είναι απλώς ένα σύνολο φυσικών τεχνικών. Είναι νοοτροπία, τρόπος ζωής. Πρόκειται για τη λήψη τεκμηριωμένων επιλογών, την κατανόηση της δυναμικής της σύγκρουσης και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση όποιων προκλήσεων μπορεί να προκύψουν.

περισσότερα »

Ο βασικός οδηγός για την επιλογή του σωστού σχολείου αυτοάμυνας

Ένα καλό πρόγραμμα αυτοάμυνας θα παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προσωπική ασφάλεια πέρα από τις φυσικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πρόληψης και της ψυχικής ετοιμότητας.

περισσότερα »

Έχετε τη θέληση και την πρόθεση να βλάψετε έναν επιτιθέμενο;

Η πορεία προς την ενδυνάμωση στην αυτοάμυνα είναι πολύπλευρη. Περιλαμβάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση των προσωπικών ικανοτήτων, πρακτική και προσαρμόσιμη εκπαίδευση, επίγνωση νομικών και ηθικών θεμάτων και ψυχολογική ετοιμότητα.

περισσότερα »

Όπλα αυτοάμυνας με ηλεκτροσόκ

Τα όπλα ηλεκτροσόκ καταλαμβάνουν μια μοναδική θέση στη σφαίρα της αυτοάμυνας. Προσφέρουν μια μη θανατηφόρα εναλλακτική στα παραδοσιακά πυροβόλα όπλα, παρέχοντας μια ασφαλέστερη επιλογή τόσο για τους πολίτες όσο και για την αστυνομία.

περισσότερα »

Μάχεσαι όπως προπονείσαι

Όταν δεχτεί επίθεση, ένα άτομο ΧΩΡΙΣ εκπαίδευση πιθανότατα ΔΕΝ θα ξέρει τι να κάνει, ένας εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες ή στα μαχητικά αθλήματα θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ό,τι γνωρίζει και, ένα άτομο που έχει εκπαιδευτεί ορθά στην αυτοάμυνα θα κάνει αυτό που είχε εκπαιδευτεί.

περισσότερα »

Γρήγορη εκμάθηση Αυτοάμυνας

Η συνεχής μάθηση και εξάσκηση αποτελούν το θεμέλιο της μακροχρόνιας κυριάρχησης στην αυτοάμυνα. Αφού αποκτήσετε επάρκεια στις τεχνικές, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι το ταξίδι συνεχίζεται. Η στασιμότητα είναι ο εχθρός.

περισσότερα »

Βρώμικες τεχνικές για αυτοάμυνα

Παρά τις διαμάχες γύρω από την ανορθόδοξη φύση τους, η αποτελεσματικότητα των λεγόμενων «βρώμικων» τεχνικών έγκειται στην απρόβλεπτη φύση τους και στην ευκαιρία που παρέχουν για να «τελειώσουν» τον επιτιθέμενο και να ξεφύγουν οι άνθρωποι από επικίνδυνες καταστάσεις.

περισσότερα »

Αυτοάμυνα σώμα με σώμα

Η ενασχόληση με την αυτοάμυνα σώμα με σώμα απαιτεί συνδυασμό σωματικών δεξιοτήτων, εγκεφαλικής και ψυχικής προετοιμασίας. Είτε είστε οπλισμένοι είτε όχι, πρέπει να κατανοήσετε τις βασικές αρχές της άοπλης αυτοάμυνας, όπως την κίνηση, τα χτυπήματα και τις τεχνικές πάλης.

περισσότερα »

Η καλλίτερη αυτοάμυνα

Η κατανόηση του τρόπου προστασίας του εαυτού και της κατάλληλης αντίδρασης σε απειλητικές καταστάσεις είναι μια θεμελιώδης δεξιότητα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προστατεύονται ώστε να ευημερούν.

περισσότερα »

Αποφεύγοντας τα 5 «Χ»

Κατανοώντας και εφαρμόζοντας «Τα 5 X προς Αποφυγή», τα άτομα ενδυναμώνουν τον εαυτό τους δίνοντας προτεραιότητα στην αυτοπροστασία και να προστασία της ευημερίας τους.

περισσότερα »

Πρόσφορα όπλα

Σε κάθε περίπτωση πραγματικού κινδύνου κατά υγείας και ζωής η χρήση ενός πρόσφορου όπλου ή όπλου ευκαιρίας πρέπει να ζυγιστεί προσεκτικά.

περισσότερα »

Τι λένε οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες για τη δυνατότητα επιβίωσης από μια επίθεση με μαχαίρι στη μάχη σώμα με σώμα

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν γενικά το μαχαίρι ως ένα όπλο κοντινής χρήσης, που μπορεί να είναι θανατηφόρο στη μάχη, ειδικά εάν ο επιτιθέμενος μπορεί να πλησιάσει τον στόχο χωρίς να εντοπιστεί.

περισσότερα »

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των πολεμικών τεχνών, των μαχητικών αθλημάτων και της αυτοάμυνας;

Γενικά, οι πολεμικές τέχνες, τα μαχητικά αθλήματα και η αυτοάμυνα έχουν καθαρά διακριτούς στόχους και μεθόδους εκπαίδευσης, αλλά δανείζονται το ένα από το άλλο σε συγκεκριμένους τομείς όπως τις τεχνικές ή την φυσική άσκηση εκγύμνασης.

περισσότερα »

Η παραδοσιακή προπόνηση πολεμικών τεχνών και τα πλεονεκτήματά της έναντι της ρεαλιστικής αυτοάμυνας

Η ανάπτυξη πειθαρχίας και πνευματικής εστίασης, ισχυρή φυσική βάση, ακριβής τεχνική και θετικά χαρακτηριστικά είναι όλα οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της παραδοσιακής προπόνησης πολεμικών τεχνών.

περισσότερα »

Η αυτοάμυνα βασισμένη στην Ρεαλιστική Εκπαίδευση και τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με την παραδοσιακή εκπαίδευση πολεμικών τεχνών

Με την ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στην εκπαίδευση, η Ρεαλιστική Εκπαίδευση παρέχει στα άτομα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένων φυσικών και μη μεθόδων.

περισσότερα »

Ανακαλύψτε τα οφέλη της πρακτικής αυτοάμυνας

Οι πρακτικές εφαρμογές είναι απαραίτητες και πρέπει να έχουν δοκιμαστεί εξαντλητικά με ρεαλιστικό τρόπο σε χώρο με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την βία. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν θα συμβεί το κακό σε εσάς ποτέ, αλλά μόνο μία φορά μπορεί να είναι και η τελευταία που θα δείτε το φώς της ημέρας.

περισσότερα »
Χρησιμοποιούμε cookies για καλύτερη πλοήγηση στο site. Αν συνεχίσετε την χρήση του, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με αυτό.