Άρθρα και πληροφορίες για

Βρώμικες τεχνικές για αυτοάμυνα

Παρά τις διαμάχες γύρω από την ανορθόδοξη φύση τους, η αποτελεσματικότητα των λεγόμενων «βρώμικων» τεχνικών έγκειται στην απρόβλεπτη φύση τους και στην ευκαιρία που παρέχουν για να «τελειώσουν» τον επιτιθέμενο και να ξεφύγουν οι άνθρωποι από επικίνδυνες καταστάσεις.

περισσότερα »

Αυτοάμυνα σώμα με σώμα

Η ενασχόληση με την αυτοάμυνα σώμα με σώμα απαιτεί συνδυασμό σωματικών δεξιοτήτων, εγκεφαλικής και ψυχικής προετοιμασίας. Είτε είστε οπλισμένοι είτε όχι, πρέπει να κατανοήσετε τις βασικές αρχές της άοπλης αυτοάμυνας, όπως την κίνηση, τα χτυπήματα και τις τεχνικές πάλης.

περισσότερα »

Η καλλίτερη αυτοάμυνα

Η κατανόηση του τρόπου προστασίας του εαυτού και της κατάλληλης αντίδρασης σε απειλητικές καταστάσεις είναι μια θεμελιώδης δεξιότητα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προστατεύονται ώστε να ευημερούν.

περισσότερα »

Αποφεύγοντας τα 5 «Χ»

Κατανοώντας και εφαρμόζοντας «Τα 5 X προς Αποφυγή», τα άτομα ενδυναμώνουν τον εαυτό τους δίνοντας προτεραιότητα στην αυτοπροστασία και να προστασία της ευημερίας τους.

περισσότερα »

Πρόσφορα όπλα

Σε κάθε περίπτωση πραγματικού κινδύνου κατά υγείας και ζωής η χρήση ενός πρόσφορου όπλου ή όπλου ευκαιρίας πρέπει να ζυγιστεί προσεκτικά.

περισσότερα »

Τι λένε οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες για τη δυνατότητα επιβίωσης από μια επίθεση με μαχαίρι στη μάχη σώμα με σώμα

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν γενικά το μαχαίρι ως ένα όπλο κοντινής χρήσης, που μπορεί να είναι θανατηφόρο στη μάχη, ειδικά εάν ο επιτιθέμενος μπορεί να πλησιάσει τον στόχο χωρίς να εντοπιστεί.

περισσότερα »

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των πολεμικών τεχνών, των μαχητικών αθλημάτων και της αυτοάμυνας;

Γενικά, οι πολεμικές τέχνες, τα μαχητικά αθλήματα και η αυτοάμυνα έχουν καθαρά διακριτούς στόχους και μεθόδους εκπαίδευσης, αλλά δανείζονται το ένα από το άλλο σε συγκεκριμένους τομείς όπως τις τεχνικές ή την φυσική άσκηση εκγύμνασης.

περισσότερα »

Η παραδοσιακή προπόνηση πολεμικών τεχνών και τα πλεονεκτήματά της έναντι της ρεαλιστικής αυτοάμυνας

Η ανάπτυξη πειθαρχίας και πνευματικής εστίασης, ισχυρή φυσική βάση, ακριβής τεχνική και θετικά χαρακτηριστικά είναι όλα οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της παραδοσιακής προπόνησης πολεμικών τεχνών.

περισσότερα »

Η αυτοάμυνα βασισμένη στην Ρεαλιστική Εκπαίδευση και τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με την παραδοσιακή εκπαίδευση πολεμικών τεχνών

Με την ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στην εκπαίδευση, η Ρεαλιστική Εκπαίδευση παρέχει στα άτομα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένων φυσικών και μη μεθόδων.

περισσότερα »

Ανακαλύψτε τα οφέλη της πρακτικής αυτοάμυνας

Οι πρακτικές εφαρμογές είναι απαραίτητες και πρέπει να έχουν δοκιμαστεί εξαντλητικά με ρεαλιστικό τρόπο σε χώρο με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την βία. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν θα συμβεί το κακό σε εσάς ποτέ, αλλά μόνο μία φορά μπορεί να είναι και η τελευταία που θα δείτε το φώς της ημέρας.

περισσότερα »
Χρησιμοποιούμε cookies για καλύτερη πλοήγηση στο site. Αν συνεχίσετε την χρήση του, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με αυτό.