Άρθρα και πληροφορίες για

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην ενότητα αυτή:

Με τα περιστατικά παρενόχλησης παιδιών να αυξάνονται, η αυτοάμυνα για παιδιά είναι κάτι που πλέον αναζητούν οι περισσότεροι γονείς. Παρά τις προσπάθειες της πολιτείας να σταματήσει το φαινόμενο. Τα αποτελέσματα της παρενόχλησης αυτής (bullying) εμφανίζονται γρήγορα στην συμπεριφορά του παιδιού. Σταδιακά και πάντα με αρνητική χροιά, επεκτείνονται και σε άλλους τομείς της ζωής του.

Η αυτοάμυνα για παιδιά είναι ευαίσθητο θέμα και αρκετά δύσκολο να το χειριστεί κανείς πλην ελάχιστων ειδικών, που μπορούν γρήγορα να διαπιστώσουν σημάδια βίας.
Σε όλες σχεδόν τις υποθέσεις σχολικού bullying, ο θύτης είναι παραγκωνισμένος, είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο θύμα.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Αυτοάμυνα και παιδί, ένα φλέγον ζήτημα για τους γονείς. Οι περισσότεροι αδυνατούν να το επεξεργαστούν, πέφτοντας στον κυκεώνα των πολεμικών τεχνών και της άθλησης. Τι πραγματικά είναι, όμως, η αυτοάμυνα για παιδιά και ποιο το όφελος της ενασχόλησης για το παιδί και τους γονείς;

Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε αν το παιδί μας έχει πέσει θύμα παιδικής βίας (bullying) ή αν έχει το ίδιο ασκήσει βία σε άλλα παιδιά, στο σχολείο ή εκτός αυτού.

Το παιδί, δεν φοβάται, μόνο αν γνωρίζει πως να χειριστεί την βία και τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Ένα παιδί με αυτοπεποίθηση στο εαυτό του και τις ικανότητές του βρίσκει τον δρόμο του. Αν το παιδί σας έχει ήδη πέσει θύμα ή έχει προκαλέσει κακό σε άλλα παιδιά, συμβουλευτείτε πρώτα τους ειδικούς.