Αυτοάμυνα: γίνε ανίκητος!

Το κλειδί για να γίνεις πολύ καλύτερος στην αυτοάμυνα ταχύτερα και μάλιστα, πώς να γίνεις ανίκητος, είναι απλό. Είναι να προσθέσεις το Συναισθηματικό Περιεχόμενο σε κάθε προπόνηση σου!

Κάποιοι θα το αποκαλούσαν αυτό ΠΡΟΘΕΣΗ.

Όμως, τι είναι το Συναισθηματικό Περιεχόμενο; Τι σημαίνει αυτό;

Αρχικά, αναρωτήσου, «Γιατί προπονείσαι;».

Το κάνεις για να περάσει η ώρα, για να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου ή για να μπορείς να προστατεύσεις την οικογένειά σου;

Αν ισχύουν τα δύο τελευταία, τότε γιατί προπονείσαι σαν να είσαι σε μάθημα Τάι Τσί;

Σκέψου ξανά τι είναι αυτοάμυνα

Είναι σοβαρή υπόθεση και δεν εφαρμόζεται κατ’ επιλογή αλλά εξ ανάγκης. Αποτελεί κατάσταση επιτακτική και είναι ανάγκη να κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται για να σώσεις τον εαυτό σου και τους δικούς σου ανθρώπους. Άρα, πρέπει να προπονείσαι με ΠΡΟΘΕΣΗ, με ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και με ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Πρέπει να ζεις την στιγμή, αλλιώς, απλά κουνάς τα χέρια και τα πόδια σου. Μπορεί κάποια στιγμή η υγεία ή η ζωή σου να εξαρτηθεί από αυτό.

Τί γίνεται όταν απειλείται η ζωή της οικογένειάς σου; Είσαι πρόθυμος να κάνεις Tai Chi τότε;

Πρόθεση δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώσουμε τους συνασκητές μας. Αλλά σίγουρα σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζουμε ο ένας στον άλλο, να σπρωχνόμαστε ακόμη και να βριζόμαστε, σαν να είμαστε στον δρόμο. Για το δικό μας καλό και το δικό τους.

Κάποιοι θα πουν αμέσως ότι αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό πνεύμα προπόνησης. Όμως, αυτό συμβαίνει στη πραγματικότητα. Και στην πραγματική αυτοάμυνα, δεν παίζουμε.

Αν είναι να τα βγάλουμε πέρα, ο ρεαλισμός είναι αναγκαίος. Να ζούμε την στιγμή σαν να συμβαίνει πραγματικά η επίθεση, σαν να κινδυνεύει το παιδί μας, οι γονείς μας, ο καλύτερός μας φίλος. Προσθέτει «καυτερή πιπεριά» στην εμπειρία. Τελικά, καλό είναι να το κάνουμε ΚΑΙ αυτό.

Γιατί; Αποτελεί γρήγορο τρόπο για να ενεργοποιήσει κάποιος την αδρεναλίνη του και, ταυτόχρονα, να διαδραματίσει τον ρόλο μιας κατάστασης που έχει «στραβώσει». Είναι σημαντικό να μάθουμε να χειριζόμαστε επιδέξια τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις. Περιπτώσεις που μπορούν μάλιστα να κλιμακωθούν σε επικίνδυνη βία πολύ γρήγορα αν δεν ξέρουμε πώς να τις χειριστούμε.

Τι σημαίνει να βάζουμε την καρδιά και την ψυχή μας στην εκπαίδευσή μας κάθε φορά;

«Δεν υψωνόμαστε στο επίπεδο των προσδοκιών μας, πέφτουμε στο επίπεδο της εκπαίδευσής μας.»

μας είπε ο Αρχίλοχος ο Πάριος. Αν δεν πλησιάσεις την ωμή πραγματικότητα της βίας, τότε δεν θα μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις. Θα κάνεις απλά ένα σπορ.

Βασικά σημαίνει ότι πρέπει συνέχεια να θυμόμαστε ΓΙΑΤΙ προπονούμαστε. Πρέπει να το έχουμε συνέχεια στο νου μας.

Προπόνηση με «συναισθηματικό περιεχόμενο» σημαίνει προπόνηση με ΣΚΟΠΟ.

Να κοπιάζεις επειδή έχεις ΣΚΟΠΟ.
Nα εκτελείς τεχνικές επειδή έχεις ΣΤΟΧΟ.
Να προπονείσαι σαν να εξαρτάται η ΖΩΗ σου από αυτό.
Να προπονείσαι για να προστατέψεις την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σου ανά πάσα στιγμή.
Να προσθέτεις τον ΛΟΓΟ που προπονείσαι στο κάθε τι που κάνεις.
Να προπονείσαι με ΠΡΟΘΕΣΗ, όχι με θυμό ή μίσος.

Έχε κοντά τους λόγους σου

Ψυχολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά βλέπεις τους λόγους για τους οποίους κάνεις κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνεις. Δεν αρκεί να το κοιτάς μόνο, πρέπει να το μελετάς με Συναισθηματικό Περιεχόμενο. Να συμμετέχεις ενεργά στη διαδικασία. Μια φωτογραφία αρκεί.

Το ίδιο μπορεί να κάνει και μια σχολή όταν ένας νέος μαθητής έρχεται στην τάξη. Ένας πίνακας με φωτογραφίες του «λόγου» του καθενός αρκεί. Πρέπει να είναι συναισθηματικά γερά συνδεδεμένος με αυτό.

Η διαδικασία είναι απλή. Τους ρωτά ο δάσκαλός τους για το λόγο που είναι εκεί, γιατί θέλουν να μάθουν και να καταπονηθούν. Στην συνέχεια, τοποθετεί μια φωτογραφία του λόγου αυτού στον πίνακα.

Π.χ. αν προπονούνται για να είναι η οικογένειά τους ασφαλής, ο δάσκαλος βάζει μια φωτογραφία της οικογένειάς τους στον πίνακα.

Όταν λακίζει κάποιος, αρκεί να του δείξει ο δάσκαλος τον πίνακα για να θυμηθεί ΓΙΑΤΙ προπονείται. Άμεση και γερή δόση Συναισθηματικού Περιεχόμενου.

Ορίστε πώς να γίνεις ανίκητος!

Κράτησε την οικογένειά σου ασφαλή

Διδάσκοντας με Συναισθηματικό Περιεχόμενο

Ο τρόπος είναι απλός. Πάρε τους «λόγους» σου (μπορεί να είναι και φοβίες, θυμός και απογοητεύσεις) και απελευθέρωσέ τα στην εκπαίδευση χτυπώντας τους στόχους, τις ασπίδες και τους σάκους.

Μάθε να «καλείς» αυτό το συναίσθημα μέσα από αυτούς τους λόγους κατά βούληση.

Ενημέρωσε τον εκπαιδευτή σου για τους λόγους σου και στη συνέχεια, δώσε του την άδεια να σε βοηθήσει ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση με το πάτημα του «κουμπιού».

Ο προπονητής πρέπει να ξέρει ποιο είναι το σημείο του «πόνου» του κάθε μαθητή. Τι είναι αυτό που τους κρατά ξύπνιους στριφογυρίζοντας σαν αρνί στη σούβλα στις 3 το πρωί. Και, στη συνέχεια, όταν διακρίνει ότι δεν τα δίνει όλα, να πιέζει το κουμπί και να αντλεί αυτούς τους λόγους.

Για τον προπονητή, φωνάζοντας «Θυμήσου γιατί είσαι εδώ!» και δείχνοντας τον πίνακα αρκεί! Βέβαια, εσύ μπορεί να προτιμάς να μιλάς για το σκορ του τελευταίου αγώνα ποδοσφαίρου και τις διάφορες φάσεις του ή κάτι άλλο.

Όχι ε…;

Μάλλον είναι καλύτερο να φαντάζεσαι τον αντίπαλο, να φαντάζεσαι ότι ποτέ δεν θα αφήσεις να συμβεί κάτι σε σένα και τους δικούς σου. Να σκέφτεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί για να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο αν και όταν τύχει, κάνοντας την εκπαίδευση ζωντανή, ρεαλιστική.

Πρόσθεσε συναισθηματικό περιεχόμενο τώρα!

Να πώς θα γίνεις ανίκητος!

Συμπέρασμα

Τη στιγμή που αρχίζεις να κάνεις την εκπαίδευσή σου πραγματική, προσθέτοντας το συναισθηματικό περιεχόμενο, εστιάζεις, ακούς και προσπαθείς!

Αν κάθε φορά προπονείσαι σαν να χρειαστεί εκείνη την βραδιά να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις και ικανότητες σου για να σώσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, θα βελτιωθείς ταχύτερα! Μπορεί και να διασκεδάσεις και περισσότερο, έχοντας δει άμεση βελτίωση στις επιδόσεις σου. Αν σε ικανοποιεί η πρόοδός σου εκείνη την ημέρα, φρόντισε να σε ικανοποιήσει περισσότερο την επόμενη.

Το συναισθηματικό περιεχόμενο πάντα ξεκινά με το «ΓΙΑΤΙ;» προπονείσαι.

Βρες το δικό σου «Γιατί;» και μάθε να το αντλείς κάθε φορά που βαριέσαι να πας στη προπόνηση. Αν αυτό δεν σε κάνει να κινηθείς…, τότε ο «λόγος» σου, το «Γιατί;» σου δεν είναι αρκετά ισχυρό.

Σχετικά άρθρα

Δεν μαθαίνεις αυτοάμυνα από viral βίντεο

Όσοι απίθανο και να ακούγεται, οι επιθέσεις σε γυναίκες είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα. Και μάλιστα, κυρίως σε ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Συχνά, κανείς δεν γνωρίζει τι λαμβάνει μέρος πίσω από κλειστές πόρτες, ειδικά όταν όλα είναι φαινομενικά «μέλι-γάλα».

Αυτοάμυνα και βίντεο, όλη η αλήθεια

Αυτοάμυνα και βίντεο, όλη η αλήθεια

Αυτοάμυνα και βίντεο. Αρκεί να πληκτρολογήσετε «αυτοαμυνα βιντεο» θα βρείτε πολλά! Όμως, ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όσα ΛΕΓΟΝΤΑΙ ή ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΙ;