Οι 10 πιο δημοφιλείς ερωτήσεις για την Αυτοάμυνα

Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την αυτοάμυνα και θα παραθέσει σύντομες πληροφορίες για κάθε θέμα.

Εισαγωγή στην αυτοάμυνα

Η αυτοάμυνα είναι ένα κρίσιμο σύνολο δεξιοτήτων, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προστατεύονται από σωματικές βλάβες και να πλοηγούνται σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Είτε διδάσκει βασικές τεχνικές, αποσαφηνίζει νομικά ζητήματα είτε αναπτύσσει επίγνωση της κατάστασης, η αυτοάμυνα περιλαμβάνει μια σειρά γνώσεων και δεξιοτήτων.

Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την αυτοάμυνα και θα παραθέσει σύντομες πληροφορίες για κάθε θέμα. Αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι οι νόμοι και οι τάσεις μπορεί να αλλάξουν, αυτές οι απαντήσεις χρησιμεύουν ως αφετηρία για την καλύτερη κατανόηση των αρχών και των πρακτικών αυτοάμυνας.

Τι είναι η αυτοάμυνα;

Η αυτοάμυνα αναφέρεται στις στρατηγικές, τις τακτικές, τις τεχνικές και τις δεξιότητες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να προστατευτούν από σωματική βλάβη ή άλλο κίνδυνο. Περιλαμβάνει μια σειρά μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής και ψυχολογικής ετοιμότητας, της επίγνωσης της κατάστασης και των φυσικών τεχνικών. Η αυτοάμυνα ενδυναμώνει τους ανθρώπους, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε απειλητικές καταστάσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξουδετερώσουν ή να αποφύγουν τον κίνδυνο.

Είναι νόμιμη η χρήση αυτοάμυνας;

Οι νόμοι σχετικά με την αυτοάμυνα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Γενικά, οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους άλλους από άμεσες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας. Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες των νόμων για την αυτοάμυνα, όπως το τι συνιστά εύλογο επίπεδο βίας, μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών. Είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τους νόμους της χώρας σας, για να κατανοήσετε τα δικαιώματα και τους περιορισμούς της αυτοάμυνας. Η διαβούλευση με επαγγελματίες νομικούς ή τοπικές αρχές επιβολής του νόμου μπορεί να αποσαφηνίσει τους συγκεκριμένους νόμους. Σε καμία περίπτωση μην βασίζεστε σε γνώμες και φήμες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αυτοάμυνα εναντίον κάποιου που είναι άοπλος;

Η αυτοάμυνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ενάντια σε ένοπλους όσο και σε άοπλους επιτιθέμενους. Η χρήση βίας στην αυτοάμυνα εξαρτάται γενικά από την αντιληπτή απειλή και την ανάγκη προστασίας του εαυτού από άμεση βλάβη. Ακόμα κι αν ένας επιτιθέμενος είναι άοπλος, μπορεί να αποτελέσει σημαντική απειλή μέσω σωματικής επιθετικότητας ή συντριπτικών αριθμών. Σε τέτοιες καταστάσεις, η χρήση κατάλληλων τεχνικών, χτυπημάτων ή αμυντικών ελιγμών μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της απειλής και να προσφέρει την ευκαιρία για ασφαλή διαφυγή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το επίπεδο δύναμης που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι λογικό και ανάλογο με την απειλή.

Πώς μπορώ να μάθω την αυτοάμυνα;

Η εκμάθηση της αυτοάμυνας μπορεί να επιτευχθεί μέσω δύο οδών. Μια επιλογή είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε πραγματικές καταστάσεις στο δρόμο, όχι η ασφαλέστερη αλλά σίγουρα η καλλίτερη. Η άλλη οδός είναι να συμμετάσχετε στα μαθήματα μιας αξιόπιστης σχολής αυτοάμυνας που παρέχει ρεαλιστική εκπαίδευση. Αυτές οι τάξεις συχνά παρέχουν εκπαίδευση σε πρακτικές τεχνικές, προσομοιώσεις καταστάσεων και φυσική προετοιμασία. Επιπλέον, πολλές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών βίντεο, άρθρων και φόρουμ, που προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με διάφορες πτυχές της αυτοάμυνας. Μερικά από αυτά είναι χρήσιμα, αλλά τα περισσότερα δεν είναι. Εάν το Διαδίκτυο πρόκειται να είναι η κύρια πηγή γνώσεών σας για το θέμα, χωρίς σκληρές δοκιμές ακραίων καταστάσεων σε ρεαλιστικά περιβάλλοντα του πραγματικού κόσμου, δεν έχετε καμία πιθανότητα.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της αυτοάμυνας;

Οι θεμελιώδεις αρχές της αυτοάμυνας περιστρέφονται γύρω από την επίγνωση, την αποφυγή και τη δράση. Η ανάπτυξη της επίγνωσης της κατάστασης σάς βοηθά να εντοπίσετε πιθανές απειλές, επιτρέποντάς σας να αποφύγετε ή να αποκλιμακώσετε επικίνδυνες καταστάσεις, όταν είναι δυνατόν. Σε περίπτωση απειλής, οι αρχές της αυτοάμυνας τονίζουν συχνά τη σημασία της αποφυγής. Εάν η αποφυγή δεν είναι δυνατή, διδάσκουν τη χρήση της κατάλληλης δύναμης για την εξουδετέρωση της απειλής, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη ζημιά στον εαυτό σας. Η σωστή δράση αυτοάμυνας θα πρέπει να επικεντρώνεται στα τεχνάσματα εξαπάτησης, στην έκπληξη (αιφνιδιασμό), στην ταχύτητα, στην επιθετικότητα και στον περιορισμένο χρόνο επαφής. Όποιος διδάσκει τους ανθρώπους να πολεμούν δεν έχει την παραμικρή ιδέα της Αυτοάμυνας ή του νόμου.

Η στόχευση ευάλωτων περιοχών, η χρήση ορμής, η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και η χρήση απλών, άμεσων και αποτελεσματικών τεχνικών, αποτελούν το βασικό στήριγμα ενός ρεαλιστικού συστήματος αυτοάμυνας. Η τακτική προπόνηση, η φυσική κατάσταση και η πνευματική προετοιμασία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των ικανοτήτων αυτοάμυνας.

Ποιες είναι οι καλύτερες τεχνικές αυτοάμυνας για αρχάριους;

Για αρχάριους, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε σε απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν βασικά χτυπήματα με το χέρι και τον αγκώνα, μερικές κλωτσιές, ένα ή δύο χτυπήματα  με το γόνατο και ελιγμούς όπως η κάλυψη και η αποφυγή. Μετά από αυτό, οι βασικές τεχνικές αγώνων και οι αποδράσεις από τις κοινές αρπαγές μπορεί επίσης να είναι πολύτιμες. Από τις πιο πολύτιμες τεχνικές είναι αυτές που οι περισσότεροι ορίζουν ως «βρώμικες». Όταν εφαρμόζονται ως αρχική επίθεση μέσω τεχνάσματος και αιφνιδιασμού, προσφέρουν ένα άμεσο πλεονέκτημα. Η έναρξη όλης της διαδικασίας εκμάθησης της αυτοάμυνας θα πρέπει να είναι τα νομικά πλαίσια, η δημιουργία, ο έλεγχος και η διατήρηση της απόστασης, οι δεξιότητες αποκλιμάκωσης και διαπραγμάτευσης και η ανάπτυξη επίγνωσης, αυτοπεποίθησης και διεκδικητικότητας. Κανένα από αυτά, εκτός από τις τεχνικές χτυπημάτων και πάλης, δεν διδάσκεται σε αθλητικούς συλλόγους.

Ποια όπλα αυτοάμυνας είναι νόμιμα και αποτελεσματικά;

Η νομιμότητα και η αποτελεσματικότητα των όπλων αυτοάμυνας ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα. Τα κοινά εργαλεία αυτοάμυνας που είναι γενικά νόμιμα σε πολλές χώρες περιλαμβάνουν σπρέι πιπεριού, προσωπικούς συναγερμούς και «τάκτικαλ» φακούς. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ερευνήσουμε και να κατανοήσουμε τους νόμους που διέπουν την κατοχή, μεταφορά και τη χρήση όπλων αυτοάμυνας στη χώρα μας. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, κανένα δεν είναι νόμιμο και όλα επισύρουν νομική κύρωση. Επιπλέον, ενώ αυτά τα εργαλεία μπορούν να παρέχουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αυτοάμυνα θα πρέπει να βασίζεται κυρίως στις δεξιότητές σας, την επίγνωση και την ικανότητά σας να αξιολογείτε και να ανταποκρίνεστε σε πιθανές απειλές. Εάν δεν έχετε την παρουσία του μυαλού και τα κότσια να χρησιμοποιήσετε ένα όπλο, τότε το να έχετε και να φέρετε ένα, είναι ούτως ή άλλως άχρηστο.

Τι πρέπει να κάνω εάν δεχθώ επίθεση;

Κανείς δεν μπορεί να σας πει πώς να ανταποκριθείτε, επειδή κανείς δεν είναι στη θέση σας, για να βιώσει την κατάστασή σας, αλλά υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες ή ένα βασικό σχέδιο δράσης που πρέπει να ακολουθήσετε.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δέχεστε επίθεση, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλειά σας. Αρχικά, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να αξιολογήσετε γρήγορα την κατάσταση. Αναζητήστε ένα σημείο εξόδου, δημιουργήστε απόσταση και δημιουργήστε ένα φράγμα ανάμεσα σε εσάς και τον επιτιθέμενο. Εκφράστε δυνατά την πρόθεσή σας να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, για να τραβήξετε την προσοχή τρίτων. Σε περίπτωση σωματικής επίθεσης, χρησιμοποιήστε την εκπαίδευσή σας, για να εφαρμόσετε κατάλληλες τεχνικές μέσω εξαπάτησης και αιφνιδιασμού, στοχεύοντας ευάλωτες περιοχές όπως τα μάτια, τον λαιμό και τη βουβωνική χώρα. Εάν ο επιτιθέμενος είναι οπλισμένος, τρέξτε προς την ασφάλεια ή αν δεν μπορείτε να το κάνετε, οπλιστείτε με ό,τι μπορείτε και επιτεθείτε αμέσως με λυσσαλέα πρόθεση να βλάψετε. Ο απώτερος στόχος είναι να αδρανοποιήσετε τον επιτιθέμενο, να αποδράσετε και να αναζητήσετε βοήθεια αμέσως. Θυμηθείτε, κάθε κατάσταση είναι μοναδική και η καλύτερη απόκριση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο απειλής και τις διαθέσιμες επιλογές.

Πώς μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από πολλούς επιτιθέμενους;

Η άμυνα ενάντια σε πολλούς επιτιθέμενους είναι δύσκολη αλλά δυνατή. Καταλάβετε ότι οι πιθανότητες είναι συντριπτικά εναντίον σας και ότι η απόσταση είναι ο καλύτερος φίλος σας. Το κλειδί είναι να δοθεί προτεραιότητα στην κινητικότητα, την επίγνωση της κατάστασης και την προληπτική δράση. Η γρήγορη απόπειρα απενεργοποίησης ή εξουδετέρωσης ενός επιτιθέμενου μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία διαφυγής ή αποτροπής των άλλων. Το χτύπημα σε ευάλωτες περιοχές, η χρήση αμυντικών ελιγμών και η διατήρηση σταθερής κίνησης μπορούν να βοηθήσουν. Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η άμεση απόδραση από την κατάσταση και η αναζήτηση βοήθειας και ασφάλειας. Η εκπαίδευση για αυτό είναι διαθέσιμη και, όσοι την αναζητούν και τη βρίσκουν, θα διδάσκονται συνεχώς από τους εκπαιδευτές τους, ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με πολλούς επιτιθέμενους είναι τεράστιοι. Είναι καλύτερο να αποφύγετε να σας εξαπατήσουν πιστεύοντας αυτό που βλέπετε σε ταινίες ή ακούτε σε συνομιλίες και Macdojo. Ζητήστε συμβουλές από ειδικούς και ανθρώπους «του δρόμου», όχι γνώμες από αθλητές.

Ο όρος “Macdojo” αναφέρεται σε σχολές και συλλόγους πολεμικών τεχνών που ξεπηδάνε σαν μανητάρια με αμφόβολης ποιότητας εκπαιδευτές και ύλη. Ήταν μεγάλη τάση μεταξύ το 1960 μέχρι και το 1990 σε όλα τα μέρη του κόσμου και πολύ έντονο φαινόμενο στην Ελλάδα λόγο μικρού πληθυσμού. Η τάση εξακολουθεί με πιο πλάγιους τρόπους έστω και νομότυπα.

Πώς μπορώ να βελτιώσω την επίγνωση της κατάστασης για αυτοάμυνα;

Η βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική αυτοάμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα και είναι ένα μάθημα από μόνο του. Κάθε σχολείο που δεν καλύπτει συνεχώς αυτό το θέμα, δεν είναι σχολείο αυτοάμυνας αλλά αθλητικό σωματείο.

Ξεκινήστε εξασκώντας την επίγνωση και παρατηρώντας ενεργά το περιβάλλον σας. Αποφύγετε τους περισπασμούς και διατηρήστε μια αίσθηση εγρήγορσης, ειδικά σε άγνωστα ή δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα. Δώστε προσοχή στη συμπεριφορά των ανθρώπων, στη γλώσσα του σώματος και στις πιθανές οδούς διαφυγής. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ακούστε τις αισθήσεις σας. Η τακτική εξάσκηση σε ασκήσεις επίγνωσης της κατάστασης, όπως εκπαίδευση βάσει σεναρίων ή προσομοιώσεις, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε αυτήν την ικανότητα. Θυμηθείτε, η επίγνωση της κατάστασης είναι μια συνήθεια που απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και εξάσκηση, αλλά μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά σας να προβλέπετε και να ανταποκρίνεστε σε πιθανές απειλές.

Διευκρίνιση, γιατί οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα δεν είναι αυτοάμυνα

Οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα μπορούν σίγουρα να χρησιμοποιηθούν για αυτοάμυνα, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις διακρίσεις και το πλαίσιο γύρω από την πρακτική τους. Υπάρχουν περισσότεροι από μερικοί λόγοι για τους οποίους οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται πάντα τέλεια με την έννοια της αυτοάμυνας και παρέχουμε μερικούς εδώ.

Κανόνες και κανονισμοί: Οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα έχουν συχνά συγκεκριμένους κανόνες και κανονισμούς που διέπουν την πρακτική τους. Αυτοί οι κανόνες εφαρμόζονται για τη διασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού, την προστασία των συμμετεχόντων από περιττή βλάβη και τη δημιουργία ενός δομημένου περιβάλλοντος για εκπαίδευση και ανταγωνισμό. Αν και αυτοί οι κανόνες μπορεί να είναι επωφελείς εντός των αντίστοιχων πλαισίων τους, ενδέχεται να μην προετοιμάζουν πλήρως τους ανθρώπους για καταστάσεις αυτοάμυνας στον πραγματικό κόσμο, οι οποίες είναι συχνά απρόβλεπτες και δεν περιλαμβάνουν κανονισμούς.

Τεχνικές με επίκεντρο τον αθλητισμό: Οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα σχεδιάζονται συνήθως ώστε οι συμμετέχοντες ασκούμενοι και αθλητές να κερδίσουν πόντους ή να επιτύχουν μια νίκη μέσα σε ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων. Οι τεχνικές και οι στρατηγικές προσαρμόζονται συχνά σε αυτόν τον στόχο, δίνοντας έμφαση στο χτύπημα ή σε άλλες τεχνικές που κερδίζουν βαθμούς ή οδηγούν σε υποταγή. Αν και αυτές οι τεχνικές μπορούν να είναι αποτελεσματικές σε ορισμένες καταστάσεις, ενδέχεται να μην καλύπτουν όλο το φάσμα των σεναρίων αυτοάμυνας, όπως η αντιμετώπιση πολλών επιτιθέμενων, όπλων ή καταστάσεων εκτός ελεγχόμενου περιβάλλοντος.

Περιορισμένη εστίαση στις αρχές της αυτοάμυνας: Πολλές πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα δίνουν προτεραιότητα στον ανταγωνισμό, τη φυσική κατάσταση, την πειθαρχία και την προσωπική ανάπτυξη. Ενώ η αυτοάμυνα μπορεί να είναι μια πτυχή της προπόνησης, δεν είναι πάντα η πρωταρχική εστίαση. Οι τεχνικές και οι μέθοδοι εκπαίδευσης σε αυτούς τους κλάδους συχνά προϋποθέτουν ένα πλαίσιο ένας προς έναν, το οποίο μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των καταστάσεων αυτοάμυνας. Επιπλέον, πτυχές όπως η επίγνωση της κατάστασης, η αποκλιμάκωση και τα νομικά ζητήματα, ζωτικής σημασίας για την αυτοάμυνα, συνήθως αναφέρονται ελάχιστα στις πολεμικές τέχνες ή στην προπόνηση μαχητικού αθλητισμού.

Ελεγχόμενο περιβάλλον: Η προπόνηση σε σύλλογο πολεμικών τεχνών ή μαχητικών αθλημάτων γίνεται συνήθως σε ελεγχόμενο περιβάλλον με εκπαιδευμένους συνεργάτες. Αν και αυτή η ελεγχόμενη ρύθμιση είναι απαραίτητη για ασφαλή εκπαίδευση, δεν προσομοιώνει με ακρίβεια το χάος, το άγχος και την απρόβλεπτη κατάσταση της αυτοάμυνας στον πραγματικό κόσμο. Η απουσία στοιχείων της πραγματικής ζωής, όπως η αδρεναλίνη, ο φόβος και οι άγνωστες μεταβλητές, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα κάποιου να εφαρμόζει αποτελεσματικά τεχνικές πολεμικών τεχνών σε ένα πλαίσιο αυτοάμυνας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλές πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα ενσωματώνουν στοιχεία αυτοάμυνας ή προσφέρουν συγκεκριμένα προγράμματα αυτοάμυνας. Δεν είναι όμως τόσο αποτελεσματικά όσο εκείνα που προσφέρονται από οργανισμούς ή σχολές που επικεντρώνονται ειδικά στην αυτοπροστασία και την αυτοάμυνα. Οι τεχνικές και οι αρχές που διδάσκονται σε αυτούς τους κλάδους, μπορεί να είναι πολύτιμες σε σενάρια πραγματικού κόσμου. Επιπλέον, η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, την αυτοπεποίθηση, την πειθαρχία και το ψυχικό σθένος, κάτι που μπορεί να ωφελήσει τις καταστάσεις αυτοάμυνας. Ωστόσο, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση αυτοάμυνας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα θεμάτων και την κατανόηση νομικών και ηθικών κριτηρίων.

Συμπεράσματα για τις 10 πιο δημοφιλείς ερωτήσεις για την Αυτοάμυνα.

Συμπερασματικά, η αυτοάμυνα είναι ένας πολύπλευρος κλάδος, που περιλαμβάνει διάφορες πτυχές όπως φιλοσοφία, αρχές, στρατηγική, τεχνικές, τακτική, νομικά ζητήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με την ψυχολογία και την επίγνωση της κατάστασης. Μαθαίνοντας σωστή αυτοάμυνα, οι άνθρωποι ενισχύουν την ασφάλεια, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε απειλητικές καταστάσεις. Από την κατανόηση των θεμελιωδών στοιχείων μέχρι την πλοήγηση σε περίπλοκα σενάρια, η αυτοάμυνα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προστατεύουν τον εαυτό τους και ενδεχομένως τους άλλους. Είναι σημαντικό να αναζητάτε αξιόπιστες πηγές εκπαίδευσης, να ενημερώνεστε για τους τοπικούς νόμους και να ασκείστε τακτικά για να διατηρήσετε την επάρκεια σας. Θυμηθείτε, η αυτοάμυνα δεν αφορά μόνο τις σωματικές τεχνικές αλλά και την ανάπτυξη μιας προληπτικής νοοτροπίας και την ικανότητα λήψης σωστών αποφάσεων σχετικά με όλες τις πτυχές μιας κατάστασης υπό ακραία πίεση. Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να αναπτυχθούν με ασφάλεια, μόνο σε μια σχολή που προσφέρει αυτού του είδους την εκπαίδευση μέσω της χρήσης ρόλων, προσομοιώσεων και εκπαίδευσης σεναρίων. Με τη συνεχή βελτίωση αυτών των δεξιοτήτων, οι άνθρωποι μπορούν να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα εργαλεία για να παραμείνουν ασφαλείς.

SOCIAL MEDIA

Χρησιμοποιούμε cookies για καλύτερη πλοήγηση στο site. Αν συνεχίσετε την χρήση του, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με αυτό.