Επιθέσεις βίας την ημέρα

Όταν σκεφτόμαστε επιθέσεις βίας οποιασδήποτε μορφής, η εικόνα στο μυαλό μας είναι σχεδόν πάντα συνυφασμένη με το σκοτάδι και την απομόνωση. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλάνες και απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Στην περίπτωση των βιασμών, για παράδειγμα, οι περισσότεροι πραγματοποιούνται από το πρωί μέχρι και τις 18:00.

Μόλις πριν λίγες μέρες, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, γυναίκα 25 ετών δέχθηκε επίθεση κατά τις 9 το πρωί, πηγαίνοντας στην δουλειά της. Το περιστατικό έγινε στην Παλλήνη, στον δρόμο δίπλα στον λόφο Έντισον. Η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της 7 ώρες μετά το συμβάν και σε απόσταση 1 χιλιομέτρου. Είχε υποστεί χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού που προκάλεσε απώλεια των αισθήσεων. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την μεταφορά της και την αρπαγή της τσάντας της χωρίς η ίδια να έχει επίγνωση. Ευτυχώς, τίποτα χειρότερο δεν συνέβη, τουλάχιστον αυτή την φορά.

Οι δράστες παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστοι, όπως και πολλοί άλλοι με μικρή ή μεγαλύτερη δράση που καταφέρνουν και αφήνουν ελάχιστα ίχνη και παραμένουν για πάντα άγνωστοι.

Πόσο ευάλωτοι είμαστε, άραγε, στις εκάστοτε επιθέσεις βίας, μην γνωρίζοντας τρόπους να προστατεύσουμε τον εαυτό μας; Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι τέτοια περιστατικά μπορούν να αποφεύγονται με την κατάλληλη προετοιμασία και εκπαίδευση;

Σωστή εκπαίδευση για απρόβλεπτες επιθέσεις βίας

Το κλειδί εδώ βρίσκεται στην προετοιμασία και στην πρόβλεψη. Ο μέσος πολίτης καλείται να μάθει τον τρόπο σκέψης του εγκληματία, ώστε να αποφύγει τα λάθος σημεία και τις λάθος κινήσεις. Ακούγεται δύσκολο, είναι όμως πολύ απλό και κατανοητό.

Με την σωστή εκπαίδευση, οι αρχές αυτές γίνονται βίωμα χωρίς κόπο και μας ακολουθούν για όλη μας την ζωή. Δεν απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την εκμάθησή τους. Αυτό φυσικά αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα.

Όποιος θέλει να είναι σε βάθος εκπαιδευμένος, πρέπει να περάσει από την αυτοπροστασία στην αυτοάμυνα. Πρέπει δηλαδή να μάθει πώς θα ανταπεξέλθει στο κακό, όταν όσα έχει διδαχθεί σχετικά με την προστασία του δεν δούλεψαν.

SOCIAL MEDIA

Χρησιμοποιούμε cookies για καλύτερη πλοήγηση στο site. Αν συνεχίσετε την χρήση του, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με αυτό.