Μπορούν οι γυναίκες να μάθουν αυτοάμυνα;

Οι γυναίκες, όχι μόνο μπορούν να μάθουν αυτοάμυνα αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας τακτικές και τεχνικές που οι ίδιες θεωρούσαν κατάλληλες μόνο για άνδρες.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο …

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλα γίνονται δια μαγείας. Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο ή υπερβολικά δύσκολο. Άλλωστε, πολλές φορές γυναίκες ιδιαίτερα μικροκαμωμένες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν αλώβητες από επιθέσεις ανδρών που ήταν σαφώς πιο μεγαλόσωμοι και δυνατοί. Αυτό μας δείχνει ένα πράγμα, όταν οι γυναίκες θέλουν να μάθουν, μπορούν. Αρκεί να το αποφασίσουν.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι πλέον βρίσκουμε γυναίκες να οδηγούν πολεμικά αεροσκάφη, να τα σχεδιάζουν, να λαμβάνουν μέρος στις ειδικές δυνάμεις, να κάνουν extreme sports, τα πηγαίνουν στο διάστημα και άλλα πολλά αδιανόητα μέχρι πρόσφατα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε την συμβολή τους στον 1ο και κυρίως στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο στην μάχη όσο και στην αντικατασκοπεία. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι που να τις περιορίζει, αυτό είναι μόνο ο εαυτός τους και η θέλησή τους να λάβουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Η αυτοάμυνα για την γυναίκα δεν είναι αγώνας να αποδείξει ότι είναι πιο δυνατή από τον άνδρα. Αυτό είναι φύση αδύνατον. Μπορεί, όμως, να γίνει πιο έξυπνη, πιο γρήγορη, πιο αποφασιστική και πιο αδίστακτη, ειδικά όταν πρόκειται να σώσει την ζωή της και ενδεχομένως και την ζωή των παιδιών της. Αυτό είναι απόλυτα εφικτό. Το μόνο που χρειάζεται να μάθει είναι τον τρόπο. Δεν απαιτούνται πολλά χρόνια για να το πετύχει αυτό. Απαιτείται, όμως, θέληση και επιμονή.

Σχετικά άρθρα

Είμαι γυναίκα, όχι θύμα!

Είμαι γυναίκα, όχι θύμα!

Κάθε γυναίκα δικαιούται να μπορεί να φωνάξει και να πιστέψει ότι «Είναι γυναίκα, όχι θύμα!», πράγμα δύσκολο στην εποχή μας.