Άρθρα και πληροφορίες για

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στην ενότητα αυτή:

Η αυτοάμυνα για το σπίτι είναι κάτι που στην Ελλάδα δεν θεωρούσαμε απαραίτητο μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Οι διαρρήξεις, ακόμη και με τους ενοίκους εντός του σπιτιού έχουν αυξηθεί. Λίγα συναισθήματα προκαλούν ανησυχία και ανασφάλεια όσο αυτή που νιώθει κανείς μπαίνοντας στο ανάκατο και βεβηλωμένο σπίτι του.

Είναι γεγονός ότι όταν μία κατοικία μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών, δύσκολα ξεφεύγει. Γιατί όμως συνέβη αυτό; Τί μπορεί να οδήγησε τους διαρρήκτες αρχικά να
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Η αυτοάμυνα στο σπίτι δεν ξεκινάει με ποιές τεχνικές πολεμικών τεχνών γνωρίζει κανείς, για να αντιμετωπίσει κάποιον εισβολέα. Αυτή είναι εγγενώς ανασφαλείς κατάσταση. Συχνά, λόγο της φύσης του εγκλήματος και του αιφνιδιασμού που μπορεί αν προκαλέσει στον εισβολέα, μπορεί να έχει και αβέβαιο ή και τραγικό τέλος.

Το σημαντικότερο είναι να μη χρειαστεί να φθάσει σε αυτό το σημείο κανείς.

Φανταστείτε τον τρόμο για το αίσθημα ανασφάλειας που αισθάνεστε όταν είστε αντιμέτωποι με αδίστακτους ανθρώπους μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, ημέρα ή νύχτα. Τρόποι να αποτραπεί αυτό υπάρχουν, αρκεί να τους μάθετε και να τους εφαρμόσετε.

Αυτοάμυνα είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Έννοια η οποία περιέχει και όλα τα μέτρα που λαμβάνει κανείς πριν φθάσει στο σημείο να κινδυνεύει. Η μεγαλύτερη σημασία στην ασφάλεια πρέπει να δοθεί στις συνήθειές σας. Κάποιες τις οποίες πρέπει να υιοθετήσετε άμεσα και άλλες που πρέπει να αποβάλετε εξίσου άμεσα.

Το σημαντικότερο είναι να βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτές. Η έρευνα δεν πρέπει να γίνει με επιπόλαιο, «βολικό» τρόπο λόγο απόστασης ή τιμής. Την περιουσία και πιθανά την υγεία και ζωή σας και της οικογένειάς σας ίσως χρειαστεί να υπερασπιστείτε.