Άρθρα και πληροφορίες για

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στην ενότητα αυτή:

Η Ασφάλεια είναι η βασικότερη ανάγκη του κάθε ανθρώπου να μπορεί να ζήσει χωρίς φόβο. Παρέχεται κυρίως από ένα ελεγχόμενο, σταθερό και οικείο περιβάλλον που δεν δέχεται απότομες αλλαγές ή απώλειες. Η παροχή αυτής της αίσθησης επεκτείνεται και στην ασφάλεια των υλικών περιουσιακών στοιχείων του κάθε ανθρώπου. Μάθετε πως να είσαστε ασφαλείς εσείς, η οικογένειά σας και η περιουσία σας.

Στο ερώτημα «Τί είναι Ασφάλεια» ο καθένας θα δώσει τον δικό του ορισμό. Όλοι, όμως, θα συμφωνήσουν στα πλέον βασικά σημεία του.
Δείτε πληροφορίες για τα είδη της βίας και πόσα είναι αυτά. Για να κατανοήσουμε περαιτέρω το θέμα της βίας, καλό είναι να ξεκινήσουμε θέτοντας
Στις περισσότερες από τις τέσσερεις δεκαετίες που μελετάμε το θέμα της βίας έχουμε βρει ότι ο εκάστοτε δράστης θέλει να πάρει από το θύμα
Η ψυχολογία της σύγκρουσης, πέρα από τα προφανή χαρακτηριστικά της εμπεριέχει και το στοιχείο του ενστίνκτου που βασίζεται στην προϊστορική μας ανάγκη για επιβίωση.
Η σχέση της αυτοάμυνας με την προσωπική ασφάλεια πολύ συχνά παρερμηνεύεται. Η σύγχυση αυτή μπορεί να αποβεί επικίνδυνη, αν βρεθούμε αντιμέτωποι με βίαιο περιστατικό.
Η αυτοάμυνα δρόμου στην θεωρία, δηλαδή εντός των πυλών ενός γυμναστηρίου, είναι απλή και ευχάριστη. Τόσο ευχάριστη που όλοι περνάμε καλά και με το
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Η ασφάλεια είναι ο στόχος. Η σωστή εκπαίδευση θα μας βοηθήσει να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο να πέσουμε θύματα κάποιου βίαιου περιστατικού. Μαθαίνοντας να συμπεριφερόμαστε σωστά σε καθημερινή βάση, δεν γινόμαστε εύκολα στόχος, σε αντίθεση με τους γείτονές μας.

Η ασφάλεια είναι θέμα όλης της οικογένειας και πρέπει να αντιμετωπίζεται συλλογικά. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί για τον καθένα, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τον χαρακτήρα. Έτσι διαφέρει για τον καθένα μας και η εκπαίδευση που σαν στόχο της έχει πάντα την ασφάλεια.